Costite de porc picante
PrinteazaCostite de porc picante din: ceapa verde, ienibahar, costite de porc, supa de pui, ardei iute, usturoi, ghimbir, lamaie, cimbru, coriandru, scortisoara, zahar brun, ulei de arahide.
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 linguriţă boabe de ienibahar
- 2 şire costiţe de porc sau 2kg costiţe, gata tăiate
- supă de pui
Pentru marinada:
- 3 ardei roşii iuţi, tocaţi
- 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi
- 1 bucăţică de ghimbir, decojit şi tocat
- sucul de la 2 lămâi
- 6 fire de cimbru, doar frunzele
- 1 legătură mică de coriandru, tocat
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 3 căţei de usturoi, pisaţi într-un mojar
- 2 linguriţe de ienibahar pisat într-un mojar
- 3 linguri de zahăr brun
- 4 linguri ulei de arahide
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se toacă partea verde a cepei şi se pune într-o tavă mare de friptură, împreună cu ienibaharul. Se adaugă costiţele şi apă clocotită îndeajuns cât să le acopere.
Se pune un cub de concentrat de supă de pui sau un praf de concentrat de supă, se acoperă cu folie şi se dă la cuptor două ore. Se scurge lichidul.
Se toacă restul de ceapă şi se pune într-un robot de bucătărie, împreună cu ingredientele pentru marinadă şi o jumătate de cană de apă. Se mixează apoi se ung consiţele cu marinada şi se lasă deoparte 30 de minute.
Se prăjesc pe grătar până devin maronii (nu arse). Dacă se pregătesc la cuptor, se creşte temperatura la 200° C/gaz 6 şi se coc pentru 30 de minute sau până devin maronii. Se lasă să se odihnească pentru 10 minute şi apoi se feliază, dacă se folosesc şire de coaste.
Costite de porc picante
Pofta buna!