Conopidă cu Sos de Usturoi Cremos din: conopida, usturoi, smantana, unt, sare, piper, marar sau patrunjel. Această rețetă simplă de conopidă cu sos de usturoi cremos este o modalitate delicioasă de a adăuga mai mult gust și aromă unei legume sănătoase. Sosul de usturoi îi conferă un gust bogat și aromat, iar textura crocantă a […]
Reteta zilei: Conopida la tigaie cu sos aromat
PrinteazaConopida la tigaie cu sos aromat din: zahar brun, lemongrass, sos de tamarin, lamaie, ceapa verde, coriandru, alune, conopida,ulei de nuca de cocos, usturoi, ou.
Ingrediente:
- 1 linguriță de zahăr brun
- 1 lingura lemongrass
- 3 linguri de sos de tamarin
- 1/2 lămâie
- 4 cepe verzi, feliate
- 1/4 cană coriandru tocat
- 1/3 cană de alune tocate
- 1 conopidă, rupta buchetele mici
- 1 linguriță de ulei de nucă de cocos
- 1-2 catei de usturoi pisati
- 1 ou, bătut
Mod de preparare:
Într-un castron mic combinati zahăr, lemongrass, tamarin, apoi se stoarce sucul de lamaie.
Într-un bol separat, combinati 1/4 din partea verde a cepei, jumătate din coriandru și alunele.
Amestecati bine.
Se pune conopida în blender si se proceseaza pana se faramiteaza.
Intr-o tigaie incalziti ulei de nucă de cocos.
Adaugati usturoiul și gatiti, amestecand des, timp de 30 de secunde.
Adăugați ceapa verde rămasa și gatiti timp de 1 minut.
Se incorporeaza conopida, se amestecă și se fierbe timp de 2 minute.
In mijloc formati o adancitura si adaugati oul batut.
Gatiti timp de 30 de secunde, apoi incorporati in conopida, amestecand.
Se toarna sosul și gatiti timp de cateva minute pana cand conopida este frageda.
Adaugati restul de coriandru, amestecati.
Se decoreaza cu alune și se stropeste cu suc de lamaie.
Serviti imediat.
Conopida la tigaie cu sos aromat
Pofta buna!
Conopidă cu Branză si Smantana la Cuptor
Conopidă cu Branză si Smantana la Cuptor din: conopida, branza, smantana, usturoi, unt,s are, piper, oregano, pesmet. Gratinul de conopidă cu brânză este o mâncare reconfortantă și delicioasă, perfectă pentru a încânta papilele gustative. Ingrediente: 1 conopidă medie 200g brânză rasă (puteți folosi brânza cheddar, emmental sau gouda) 1 cană de smântână lichidă (aproximativ 240ml) […]
A iesit buna conopida la tigaie?