Reteta de ravioli
PrinteazaReteta de ravioli din: faina, oua, amestec de carne de vita si porc, ceapa, cartofi, ulei, sare, piper, patrunjel, rosii, parmezan.
Pentru aluatul de paste:
- 400g de făină
- 4 ouă mari de ţară
Pentru umplutura:
- 500g amestec carne de vită şi porc
- 2 ceape
- 2 cartofi
- ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel proaspăt
Pentru sos:
- 1 conservă de roşii cuburi
- ulei de măsline
- ceapă
- usturoi
- pătrunjel
- parmezan
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă cu sare, apoi se scurg şi se zdrobesc cu furculiţa. Se toacă mărunt o ceapă şi se căleşte în ulei de măsline, până devine aurie. Se adaugă carnea tocată, se amestecă şi se rumeneşte. Se adaugă cartofii şi se amestecă până ce compoziţia devine omogenă.
Se ţine pe foc încă 10 minute, apoi se lasă la răcit.
Se face un aluat de paste, amestecând făina cu ouăle. Se frământă până ce aluatul devine elastic. Se lasă să se odihnească 30 de minute, apoi se întinde cu sucitorul o foaie mare, care se taie în jumătate. Se trasează dimensiunea dorită pentru ravioli, sub formă dreptunghiulară. în mijlocul acestora se pune o lingură de umplutură, apoi se aşază deasupra celaltă foaie de aluat.
Se decupează dreptunghiurile, iar marginile se lipesc, apăsând cu dinţii furculiţei.
Se pregăteşte sosul călind în ulei de măsline o ceapă şi doi căţei de usturoi tocaţi mărunt. Se adaugă o conservă de roşii cuburi şi se lasă la foc mic timp de 10 minute, amestecând din când în când. în final, sosul se leagă cu două linguri de parmezan ras.
Se pune apă la fiert.
Când aceasta a dat în clocot, se adaugă ravioli. Aceştia se fierb maximum 5 minute, în funcţie de grosimea aluatului folosit, apoi se scot, se scurg şi se amestecă cu sosul. Se servesc presăraţi cu pătrunjel proaspăt.
Reteta de ravioli
Pofta buna!