Salate cu paste si oua

Printeaza

Salate cu paste si oua

Salate cu paste si oua

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 300 g paste spiralate
  • sare
  • 200 g mazare congelata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 4 rosii
  • cate 1 ardei gras rosu si verde
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml supa
  • 50 ml otet de mere
  • 100 g boabe de porumb (conserva)
  • 150 g sunca fiarta
  • 100 g maioneza pentru salata
  • 150 g iaurt slab
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri rulouri mici de arpagic
  • piper

Mod de preparare:

Fierbeti ouale tare. Fierbeti pastele in apa cu sare, con­form instructiunilor de pe pachet. Opariti mazarea in apa cu sare circa 3 minute. Pregatiti restul legumelor.

Taiati ceapa verde inele fine, rosiile in opt, iar ardeiul fasii. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Incingeti uleiul intr-o tigaie, si caliti atat inelele de ceapa verde, cat si cubuletele de ceapa normala.

Inabusiti putin si mazarea acolo. Turnati supa si otetul, lasati sa dea in clocot si puneti totul intr-un castron. Rasturnati pastele, turnati apa rece peste ele, apoi scurgeti-le bine. La fel si porumbul.

Taiati cuburi 130 g sunca si amestecati impreuna cu pastele, porumbul, rosiile si ardeiul in dres­sing.

Amestecati maioneza, iaurtul, sucul de lamaie, arpagicul, sarea si piperul si incorporati in salata. Curatati ouale, taiati-le in jumatate si asezonati salata cu ele si cu res­tul de sunca.

Salate cu paste si oua

Salate cu paste si oua.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.