Budinca de toamna cu sunca afumata

Printeaza

Budinca de toamna cu sunca afumata

Budinca de toamna cu sunca afumata din: gogosari, conopida, ceapa, sunca afumata, oua, smantana, cascaval, marar, sare, piper.

Ingrediente:

  • 3 gogoşari
  • 1 conopidă mică
  • 3 cepe
  • 200 g şuncă afumată de pui
  • 2 oua
  • 100 g smântână
  • 100 g caşcaval
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Speli conopida şi o fierbi în apă clocotită cu sare 10 minute, după care o laşi să se scurgă într-o strecurătoare.

Cureţi apoi gogoşarii şi ceapa, le tai mărunt şi le înăbuşi în ulei cu puţină apă. Tai şunca afumată, desfaci conopida bucheţele, le adaugi peste legumele înmuiate şi mai laşi pe foc 5 minute.

Răstorni apoi toată compoziţia într-o cratiţă care merge la cuptor. Baţi ouăle cu smântână, pui caşcavalul ras, un praf de sare şi de piper, torni totul peste legumele cu şunca din vas şi dai la cuptor pentru 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.