Reteta zilei: Paste cu creveti in crusta aromata
PrinteazaPaste cu creveti in crusta aromata din: boia, cimbru, oregano, chimen, piper rosu, praf de usturoi, praf de ceapa, sare, piper, creveti, unt, rosii, paste, ceapa verde, patrunjel, lamaie.
Ingrediente crusta:
- 1 lingura de boia
- 1 linguriță de cimbru
- 1 linguriță oregano
- ½ linguriță de chimen
- ¼ linguriță de piper roșu
- ¼ linguriță de praf de usturoi
- ¼ linguriță de praf de ceapa
- ¼ linguriță de sare
- piper
Ingrediente creveti:
- 500gr creveti decorticati
- 2 linguri de unt
- 2 catei de usturoi
- 1 cutie rosii cubulete
- ¼ linguriță de sare
- 400gr paste
- 2-3 fire ceapa verde
- patrunjel
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Într-un castron mic, combinati ierburile si condimentele pentru crusta.
Se clătesc creveții sub apă rece, se scurg, iar apoi se usuca cu un prosop de hârtie.
Se presară cu condimente, astfel incat sa prinda o crusta.
Aduceti o oală mare de apă la fiert si gatiti pastle al dente.
Rezervati aproximativ 1 cana de lichid de la paste, apoi scurgeti pastele intr-o strecuratoare.
Intre timp, tocati usturoiul și adăugați intr-o tigaie mare cu unt. gatiti aproximativ 1 minut.
Se adaugă creveții și sotati 3-5 minute, apoi scoateți din tigaie.
Se adauga rosiile cubulete si aproximativ jumatate de cana de apa de la paste.
Se amestecă și se fierbe la foc mediu, timp de 5-10 minute.
Gustati si asezonati.
Se adauga pastele fierte in tigaie si se amesteca cu sosul, se adauga restul de lichid in care au fiert.
Incorporati crevetii și se amestecă pentru a se combina.
Se garniseste preparatul cu ceapa verde si pătrunjel.
Se serveste cu lamaie.
Paste cu creveti in crusta aromata
Pofta buna!
Foarte bine arata, imi place mult. O sa incerc si eu faza cu crevetii
Arata foarte bine pastele cu crevti. Intrebarea mea este urmatoarea, crevetii se mananca cu totul?