Tarta cu dovleac si mere din: faina, unt, zahar, oua, dovleac, mere, zahar, mascarpone, scortisoara. Ingrediente: 290 g făină 60 g unt 100 g zahăr 1 ou 1 praf de sare 1 lingură apă 500 g dovleac curăţat 1 kg mere 200 g zahăr 250 g mascarpone 2 ouă 2 linguriţe scorţişoară Mod de preparare: […]
Tarta cu mere caramelizate (varianta)
PrinteazaTarta cu mere caramelizate din: faina, unt, zahar, oua, sare, apa, mere, suc de lamaie.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 130 g făină
- 60 g unt
- 40 g zahăr
- 1 gălbenuş
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă apă rece
Pentru umplutură:
- 6 mere
- 1 lingură suc de lămâie
- 100 g zahăr
- 3 linguri apă
- 150 g unt
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul, iar când capătă un aspect sfărâmicios, adaugi gălbenuşul, sarea, zahărul şi apa rece.
Frămânţi până se omogenizează ingredientele, formezi din aluat o bilă pe care o înfăşori în folie din plastic şi o ţii la frigider 30 de minute.
Descojeşti merele, le tai felii şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Intr-o cratiţă, topeşti zahăryl, cu apa, iar când capătă o nuanţă aurie, pui untul, amesteci până se topeşte şi dai deoparte.
Adaugi merele şi dai cratiţa la cuptor 30 de minute, întinzi aluatul, îl tai după forma cratiţei şi-l dai la rece alte 30 de minute.
Scoţi cratiţa din cuptor şi laşi merele să se răcorească, pui aluatul şi dai din nou cratiţa la cuptor aproximativ 30 de minute.
După ce s-a răcorit tarta, o răstomi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu mere si vanilie
Tarta cu mere si vanilie din: mere, vanilie, unt, zahar. Ingrediente: 400 g aluat de tarta 6 mere, 3 curâtate şi tăiate bucăţi şi 3 curăţate şi tăiate felii 1 baton vanilie 25 g unt nesărat 3 linguri zahăr tos Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Intinde aluatul în foaie şi aşază-l […]
Pofta buna!
A iesit buna tarta?