Fursecuri spritate

Printeaza

Fursecuri spritate din: gem de visine, unt, faina, amidon, zahar, margarina, ou, bicarbonat, lapte, zeama de lamaie, sare.

Ingrediente:Fursecuri_spritate

  • 1/4 borcan cu gem de vişine
  •  200 g unt
  •  200 g făină
  •  40 g amidon
  •  100 g zahăr pudră
  •  2 pliculeţe cu zahăr vanilat

Pentru aluat:

  • 125 g margarină
  •  175 g zahăr pudră
  •  280 g făină
  •  1 ou
  •  1 vârf de cuţit de bicarbonat
  • 4 linguri cu lapte rece
  •  1 linguriţă cu zeamă de lămâie
  •  sare

 

Mod de preparare:

Freacă margarina cu zahărul până obţii o compoziţie spumoasă. Adaugă oul, sare, bicarbonatul stins în zeamă de lămâie şi laptele. Presară făina şi frământă un aluat omogen.

Lasă-l la rece 30 de minute, întinde o foaie şi taie rotunduri. Aşază-le într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.

Separat, freacă untul spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. încorporează făina proaspăt cernută şi amestecată cu amidon şi sare.

Pune într-un şpriţ compoziţia astfel obţinută şi modelează cerculeţe peste rotundurile de aluat din tavă. Pune în mijloc câte o linguriţă cu gem şi coace la cuptor, la foc moderat, 15-20 de minute.

Fursecuri spritate

Fursecuri_spritate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.