Fursecuri spritate
PrinteazaFursecuri spritate din: gem de visine, unt, faina, amidon, zahar, margarina, ou, bicarbonat, lapte, zeama de lamaie, sare.
- 1/4 borcan cu gem de vişine
- 200 g unt
- 200 g făină
- 40 g amidon
- 100 g zahăr pudră
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
Pentru aluat:
- 125 g margarină
- 175 g zahăr pudră
- 280 g făină
- 1 ou
- 1 vârf de cuţit de bicarbonat
- 4 linguri cu lapte rece
- 1 linguriţă cu zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Freacă margarina cu zahărul până obţii o compoziţie spumoasă. Adaugă oul, sare, bicarbonatul stins în zeamă de lămâie şi laptele. Presară făina şi frământă un aluat omogen.
Lasă-l la rece 30 de minute, întinde o foaie şi taie rotunduri. Aşază-le într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.
Separat, freacă untul spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. încorporează făina proaspăt cernută şi amestecată cu amidon şi sare.
Pune într-un şpriţ compoziţia astfel obţinută şi modelează cerculeţe peste rotundurile de aluat din tavă. Pune în mijloc câte o linguriţă cu gem şi coace la cuptor, la foc moderat, 15-20 de minute.
Fursecuri spritate
Pofta buna!