Salata de cartofi cu peste si chimen

Printeaza

Salata de cartofi cu peste si chimen din: cartofi, sfecla, praz, mere, seminte de chimen, smantana, ulei, otet, sare, peste, salata verde.

 

Ingrediente:

  • 2 cartofi potriviţi
  • 200 g sfeclă roşie
  • 2 fire de praz
  • 2 mere
  • 1/2 lingură seminţe de chimen
  • 125 g smântână
  • sare
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri oţet balsamic
  • 1 conservă de peşte în ulei (200 g)
  • 4 frunze de salată verde

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi pui la fiert cu coajă cu tot. După ce au fiert, îi laşi să se mai răcorească şi îi decojeşti. Procedezi la fel cu sfecla.

Speli salata verde frunză cu frunză şi o laşi să se scurgă.

Cureţi prazul, îl speli şi îl tai în rondele foarte subţiri, pe care le sărezi uşor. Speli merele, le decojeşti, îndepărtezi caseta cu seminţe şi le tai felii foarte subţiri. Tai în rondele cartofii fierţi şi sfecla.

Amesteci smântână cu un vârf de cuţit de sare şi cu seminţele de chimen zdrobite. Torni treptat uleiul, frecând continuu, după care adaugi dressingului aroma de oţet balsamic.

Pui într-un bol de sticlă sosul obţinut, în care adaugi merele, sfecla, cartofii şi prazul. Amesteci uşor, după care păstrezi salata în frigider pentru 1 oră.

Aşezi pe un platou foile de salată şi salata preparată, iar deasupra peştele scos din conservă şi o frunză de rozmarin.

Salata de cartofi cu peste si chimen

Salata_de_cartofi_cu_peste_si_chimen

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.