Tarte cu struguri
PrinteazaTarte cu struguri din: faina, unt, apa, sare, struguri, budinca de vanilie, lapte, zahar, zahar vanilat.
Ingrediente aluat :
- 250 g făină
- 125 g unt
- 100 ml apă
- sare
Ingrediente umplutură:
- 1 strugure alb
- 1 strugure negru
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 200 ml lapte
- 5 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul moale, apa călduţă şi un praf de sare şi frămânţi un aluat elastic. îl împătureşti de 4 ori, la interval de 10 minute, după care-l întinzi într-o foaie de 1/2 cm grosime. Il tai apoi în bucăţi pe care le aşezi în formele de tarte.
Pui în fiecare formă câteva boabe de fasole şi dai tartele la cuptor pentru 10-15 minute, la foc iute. In acest timp fierbi praful de budincă cu laptele şi 2 linguri zahăr până se îngroaşă şi o laşi deoparte.
Speli struguri, cureţi boabele de sâmburi şi le fierbi 5 minute în 200 ml apă cu zahărul vanilat şi zahărul rămas. După ce s-au copt şi s-au răcit tartele, pui în fiecare o parte din budinca de vanilie şi câteva boabe de struguri.
Pofta buna!