Tarte cu struguri

Printeaza

Tarte cu struguriTarte cu struguri din: faina, unt, apa, sare, struguri, budinca de vanilie, lapte, zahar, zahar vanilat.

Ingrediente aluat :

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 100 ml apă
  • sare

Ingrediente umplutură:

  • 1 strugure alb
  • 1 strugure negru
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul moale, apa călduţă şi un praf de sare şi frămânţi un aluat elastic. îl împă­tureşti de 4 ori, la interval de 10 minute, după care-l întinzi într-o foaie de 1/2 cm grosime. Il tai apoi în bucăţi pe care le aşezi în formele de tarte.

Pui în fiecare formă câteva boabe de fasole şi dai tartele la cuptor pentru 10-15 minute, la foc iute. In acest timp fierbi praful de budincă cu laptele şi 2 linguri zahăr până se îngroaşă şi o laşi deoparte.

Speli struguri, cureţi boabele de sâm­buri şi le fierbi 5 minute în 200 ml apă cu zahărul vanilat şi zahărul rămas. După ce s-au copt şi s-au răcit tartele, pui în fiecare o parte din budinca de vanilie şi câteva boabe de struguri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.