Terina cu sunca si verdeata
PrinteazaTerina cu sunca si verdeata din: telemea, sunca, branza, smantana, gelatina, patrunjel, masline, ardei, busuioc, ulei de masline, sare, piper.
- 400 g telemea
- 300 g felii subţiii de suncă presată
- 5 linguri brânză dulce
- 100 g smântână
- 2 plicuri gelatină
- 2 legături pătrunjel verde
- 15 măsline mari
- 1 ardei gras roşu
- piper
- sare
- busuioc
- 20 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Inmoi gelatina în 150 ml apă rece. Toci pătrunjelul şi îl amesteci cu o linguriţă de busuioc şi puţin ulei de măsline până se formează o pastă în care încorporezi 2 linguri de gelatină.
Razi telemeaua, o amesteci cu brânza dulce, măslinele şi ardeiul tăiate mărunt, smântână, piper şi gelatina rămasă, călduţă.
Tapetezi cu folie de plastic o tavă pentru chec, întinzi jumătate din amestecul de pătrunjel, aşezi un strat de felii de şuncă pe toată lungimea formei, apoi întinzi jumătate din compoziţia de brânză şi repeţi straturile.
Acoperi compoziţia cu folie introduci tava în frigider. A doua zi, răstorni terina pe un platou, apoi o tai în felii nu prea subţiri.
Terina cu sunca si verdeata
Pofta buna!