Paste cu broccoli si conopida
PrinteazaPaste cu broccoli si conopida din: paste, conopida, broccoli, ton, ardei, ulei de masline, usturoi, sare, piper.
- 300 g paste făinoase, de preferinţă cu ou sau integrale
- 600 g conopidă
- 600 g broccoli
- 200 g ton în ulei
- 1 ardei roşu
- 6 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- piper alb măcinat
- sare
Mod de preparare:
Pui la fiert 1 litru de apă uşor sărată, iar când clocoteşte, adaugi pastele şi le fierbi conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
La jumătatea fierberii, adaugi în vas şi bucheţelele de broccoli şi de conopidă, în prealabil spălate şi păstrate 10 minute în apă uşor sărată. Scurgi în strecurătoare legumele şi pastele fierte.
Cureţi ardeiul spălat şi usturoiul şi le tai în fâşii, în 2 linguri de ulei încins, căleşti ardeiul şi usturoiul timp de 7-8 minute, amestecând din când în când.
Sărezi şi condimentezi, după care pui tonul, amesteci şi mai laşi la foc potrivit pentru 1 minut, în vasul cu legume călite, adaugi pastele şi legumele fierte şi scurse, împreună cu un polonic de supă în care au fiert pastele.
După câteva clocote, iei vasul de pe foc, laşi să se răcorească şi consumi preparatul.
Paste cu broccoli si conopida
Pofta buna!