Chec cu nes
PrinteazaChec cu nes din: oua, zahar, faina, unt, praf de copt, lapte, nes, sare.
- 3 ouă
- 250 g zahăr pudră
- 250 g făină
- 100 g unt
- 1 plic praf de copt
- 1/2 ceaşcă lapte dulce pasteurizat
- 1 plic zahăr vanilinat
- 2 linguri nes
- 1/2 linguriţă de sare
- câte 1 lingură unt şi făină pentru formă
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu sarea, apoi adaugi 1 lingură de zahăr şi baţi în continuare până se dizolvă zahărul. Mixezi gălbenuşurile.
Mixezi untul moale cu zahărul şi vanilia, până nu se mai simt cristalele. Adaugi pe rând crema de gălbenuşuri, laptele călduţ şi făina în ploaie, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Omogenizezi şi, la final, adaugi albuşurile bătute spumă şi amesteci lent, cu o lingură mare de lemn, descriind cu lingura cercuri imaginare verticale, în 1/4 din compoziţie, încorporezi cafeaua solubilă.
Ungi cu unt şi tapetezi cu făină o tavă pentru chec. Torni compoziţia albă, apoi pe cea cu nes şi, cu o lingură, faci în compoziţie cercuri verticale, de la un capăt la altul, astfel încât cele două compoziţii să se amestece, dând un aspect marmorat.
Coci în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, aproximativ 35 de minute. Pudrezi checul cu zahăr pudră sau îl acoperi cu o glazură de nes.
Chec cu nes
Pofta buna!