Chec cu nes

Printeaza

Chec cu nes din: oua, zahar, faina, unt, praf de copt, lapte, nes, sare.

Ingrediente:Chec_cu_nes

  • 3 ouă
  • 250 g zahăr pudră
  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 ceaşcă lapte dulce pasteurizat
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 2 linguri nes
  • 1/2 linguriţă de sare
  • câte 1 lingură unt şi făină pentru formă

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu sarea, apoi adaugi 1 lingură de zahăr şi baţi în continuare până se dizolvă zahărul. Mixezi gălbenuşurile.

Mixezi untul moale cu zahărul şi vanilia, până nu se mai simt cristalele. Adaugi pe rând crema de gălbenuşuri, laptele călduţ şi făina în ploaie, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Omogenizezi şi, la final, adaugi albuşurile bătute spumă şi amesteci lent, cu o lingură mare de lemn, descriind cu lingura cercuri imaginare verticale, în 1/4 din compoziţie, încorporezi cafeaua solubilă.

Ungi cu unt şi tapetezi cu făină o tavă pentru chec. Torni compoziţia albă, apoi pe cea cu nes şi, cu o lingură, faci în compoziţie cercuri verticale, de la un capăt la altul, astfel încât cele două compoziţii să se amestece, dând un aspect marmorat.

Coci în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, aproximativ 35 de minute. Pudrezi checul cu zahăr pudră sau îl acoperi cu o glazură de nes.

Chec cu nes

Chec_cu_nes

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.