Vinete umplute cu cuscus
PrinteazaVinete umplute cu cuscus din: vinete, cuscus, ulei, ardei, usturoi, rosii, ceapa, sare, piper.
- 3 vinete medii
- 150 g cuşcuş
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1/2 ardei galben
- 1/2 ardei roşu
- 1 căţel de usturoi
- 3-4 roşii cherry
- 2 fire de ceapă
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie vinetele în două pe lungime. Lasă o jumătate deoparte. La restul scoate-le pulpa, cât să rămână 1 cm pe margine, presară-le cu sare şi lasă-le 1/2 oră.
Intre timp, taie cubuleţe ardeii, pulpa vinetelor şi jumătatea de vânătă păstrată. Scurge jumătăţile de vinete de apa lăsată, aşază-le pe un grill uns cu puţin ulei. Pune capacul şi lasă-le să se înmoaie. înăbuşă câteva minute în uleiul de măsline cubuleţele de vânătă şi de ardei şi usturoiul tocat.
Când sunt al dente, scoate-le într-un bol. în uleiul rămas, căleşte puţin roşiile cherry, apoi dă-le deoparte. Toarnă apă fierbinte peste cuşcuş şi, când e gata, amestecă-l într-un bol cu legumele înăbuşite (mai puţin roşiile).
Sărează şi piperează. Umple vinetele cu acest amestec. Serveşte-le alături de roşii, presărate cu ceapă verde tocată mărunt.
Pofta buna!