Rasol din peste uscat si afumat din: peste, cartofi, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: câteva bucăţi de crăpuşori săraţi, uscaţi şi afumaţi 2-3 cartofi 1 căpăţână de usturoi sare ulei puţin oţet sau suc de lămâie câteva fire de pătrunjel verde Mod de preparare: Se pune apa să fiarbă, apoi se scufundă câteva secunde peştele […]
Rasol din peste oceanic
PrinteazaRasol din peste oceanic din: peste, morcov, telina, ceapa, patrunjel, marar, unt, oua, lamaie, sare, piper.
- 1 kg peşte oceanic
- 1 morcov
- 1 felie ţelină
- 1 ceapă
- câte 1/2 legătură pătrunjel verde şi mărar
- 100 g unt
- sare
- piper
- 4 ouă
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Cureţi peştele de cap, intestine, coadă şi aripioare înotătoare.
Speli legumele, le tai în felii subţiri, de 4-5 mm şi le pui să fiarbă într-o cratiţă cu apă uşor sărată.
După câteva minute, adaugi în vas peştele tăiat în bucăţi şi laşi să mai fiarbă 15-20 de minute.
Intre timp, pregăteşti sosul. Fierbi ouăle tari, le decojeşti şi le dai pe răzătoarea mică.
Speli verdeaţa şi o tai mărunt. Topeşti la foc mic 50 g unt şi presari ouăle, mărarul, sare şi piper după gust.
Când peştele şi legumele au fiert, le scoţi pe o farfurie şi, cât sunt fierbinţi, pui deasupra felioare de unt şi
torni sosul peste peşte.
Decorezi preparatul cu pătrunjel verde tocat fin şi serveşti rasolul stropit cu zeamă de lămâie.
Rasol din peste oceanic
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Rasol de peste in aspic
Rasol de peste in aspic din: peste, morcovi, patrunjel, cartofi, dafin, ardei, gelatina, tarhon, verdeata. Ingrediente: 200 g peşte (şalău, ştiucă sau crap) 2 morcovi 2 pătrunjel 2 cartofi 1 foaie de dafin 1 felie ardei gras 2 foi de gelatină frunze de tarhon verdeaţă Mod de preparare: Se taie un morcov, un pătrunjel […]
Pofta buna!
A iesit bun rasolul asta?