Dovlecei umpluti cu carne si orez din: dovlecei, carne tocata, rosii, ceapa, morcovi, orez, ulei, patrunjel, sare, piper.
Valoare nutritivă:
Este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți esențiali. Este o sursă bună de vitamina C, vitamina A, potasiu, magneziu și fibre alimentare.
Beneficii pentru sănătate:
Consumul de dovlecel poate aduce numeroase beneficii sănătății. Fiind bogat în fibre, poate sprijini sănătatea digestivă și poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase. De asemenea, conține antioxidanți, precum beta-carotenul, care protejează celulele corpului de deteriorarea cauzată de radicalii liberi.
Ingrediente:
4 dovlecei
500 g carne tocată
3 roşii
o ceapă
2 morcovi
8 linguri orez
4 linguţi ulei
1/2 legătură pătrunjel j
sare
piper
Mod de preparare:
In două linguri de ulei se pun la călit ceapa si un morcov tocate mărunt. Se lasă până ce devin translucide, apoi se pun peste carne.
Se adaugă orezul, sare, piper şi verdeaţa.
Dovleceii se scobesc, se um¬plu cu amestecul de carne, apoi se aşază în vasul de cuptor.
Se adaugă miezul dovleceilor în vas, roşiile tăiate mărunt, celălalt morcov tăiat rondele, o cană cu apă si 2 linguri de ulei.
Se lasă la cuptor pentru 40 de minute. Dovleceii se servesc alături de sosul din tavă.
Dovlecei la cuptor cu rosii si cas din: dovlecei, piper, sare, ulei, oua, ceapa verde, cas de oaise, patrunjel, rosii, usturoi, unt si pesmet. Ingrediente: 2 dovlecei de dimensiune medie piper sare 40 ml ulei 2 ouă 2 fire ceapă verde 100 g caș de oaie 2 legături pătrunjel verde 2 roșii mari sau 10 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.