Gulas cu praz si chimen
PrinteazaGulas cu praz si chimen din: carne de vita, slanina, praz, marar, sare, boia, seminte de chimen, pasta de tomate, smantana.
- 800 g carne de vită
- 150 g slănină
- 3 fire de praz
- 1 legătură mărar sau pătrunjel
- sare
- boia dulce
- 50 ml ulei
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- câte 1 lingură pastă de tomate şi smântână
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai în felii subţiri sau în cubuleţe, ca să dezvolte mai multă aromă. Tai slănina în cubuleţe, iar prazul curăţat, în rondele fine.
Presari carnea cu condimente şi o căleşti puţin, în ulei încins.
Adaugi slănina şi prazul, iar după ce le-ai călit împreună 2-3 minute, stingi cu 1/2 litru de apă fierbinte şi fierbi totul 30-40-de minute, la foc mic, acoperit.
Prăjeşti puţin chimenul, într-o tigaie fără grăsime, după care îl pisezi. Adaugi pasta de tomate diluată cu puţină apă, iar după câteva clocote, chimenul, sare şi smântână.
Stingi focul şi presari pătrunjel fin tocat.
Gulas cu praz si chimen
Pofta buna!