Budinca de carne tocata

Printeaza

Budinca de carne tocata din: carne topita, ceapa, rosie, pasta de rosii, unt, faina, lapte, taitei, ulei, patrunjel, nucsoara, sare, piper.

Ingrediente:Budinca_de_carne_tocata

  • 300 g carne tocată de vită sau amestec
  • 2 cepe
  • 500 g roşii
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri făină
  • 200 ml lapte
  • 300 g tăiţei de casă ori alte paste
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • piper
  • sare
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Căleşti ceapa şi carnea tocată, în ulei încins.

Stingi cu 100 ml apă, adaugi 350 g roşii decojite şi mărunţite, pasta de roşii diluată cu apă, condimentezi cu piper, nucşoară, sare şi pătrunjelul tocat mărunt.

Fierbi tăiţeii în laptele diluat cu apă uşor sărată.

Ungi o tavă cu 2 linguri de unt, pui jumătate din tăiţei, apoi jumătate din carnea tocată şi sosul de roşii în care ai amestecat gălbenuşurile, făina diluată cu 100 ml apă şi condimente după gust.

Acoperi cu restul de paste şi aşezi deasupra restul de unt tăiat în felioare şi roşiile rămase, tăiate în rondele.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 35 de minute.

Budinca de carne tocata

Budinca_de_carne_tocata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Budinca de conopida cu carne si branza dulce

Budinca de conopida cu carne si branza dulce din: conopida, carne tocata de pui, ulei, piper, sare, branza dulce, oua, unt, faina, lapte, orez, smantana, marar, unst, pesmet.   Ingrediente: 1 kg conopidă 1 kg carne tocată de pui 50 ml ulei piper, sare 500 g brânză dulce 3 ouă 50 g unt 1 lingură […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.