Caipirinha Cocktail

Printeaza

Caipirinha CocktailCaipirinha Cocktail din: cachaca, lamaie, zahar de trestie.

 

Caipirinha Cocktail

Calitate – alcoolic

Bază alcoolică – Cachaga

Pahar – old fashioned

Categorie – Cachaţa drinks

Decoratiune – paie, o felioară de lămâie pe margine (facultativ)

Se serveste la orice oră

 

 

Ingrediente:

  • 4-5 ci Cachaca
  • o lămâie
  • 2 linguriţe de zahăr de trestie

 

 

Este una dintre modalităţile cele mai clasice şi simple de a consuma Cachaca. distilatul naţional brazilian.

Caipirinha era. la începutul secolului, băutura tradiţională a caipira, agricultorul brazilian.

Adusă în Europa la sfârşitul anilor 70, a fost amestecul care a făcut cunoscută Cachaca, adică Aguardente de Cana braziliană, în vremurile acelea, în Italia, se găsea peste tot doar Cachaca Pitii, un sortiment care domină şi pe piaţa braziliană.

Actualmente, în magazine se găsesc peste douăzeci de mărci ale distilatului sud-american.

O mică variaţie în modul de preparare constă în agitarea amestecului timp de câteva secunde în speed shaker.

Un pahar de plastic care se potriveşte la old fashioned, permiţând amestecarea conţinutului acestuia.

Caipirinha Cocktail6.jpg

 

 

 

 

Caipirinha Cocktail4.jpg

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se pune lămâia tăiată în bucăţele mici pe fundul paharului old fashioned.

După ce se pune  deasupra şi zahărul de trestie, se striveşte fructul cu un pisălog sau cu coada unei linguri lungi, specială pentru bar, pentru a obţine zeama în care se va dizolva zahărul.

Se umple paharul cu bucăţele de gheaţă, se toarnă cantitatea prescrisă de Cachaca şi se amestecă bine.

Se decorează cu două paie tăiate la jumătate şi, la dorinţă, cu o felioară de lămâie verde pe marginea paharului.

Variante:

Pe la jumătatea anilor ’80, au apărut primele schimbări de ingrediente în reţeta de bază şi ele, deşi se păstrează acelaşi mod de preparare, schimbă distilatul de bază.

Dintre cele mai cunoscute variante amintim:

Caipiroska cu o bază de votcă neutră:

Caipirita cu o bază de tequila albă.

Caipirissima cu o bază de rom jamaican.

După aceea, schimbând distilatele din aceste trei amestecuri, au apărut:

Caipiroska cu căpşune, cu o bază de votcă de căpşune:

Caipirita Anejo, cu o bază de tequila

Caipirissima Negrită, cu o bază de rom ambrat.

Toate aceste cocktailuri se consumă cu moderaţie în timpul zilei şi după dorinţă, seara.

 

 

Savurati!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.