Reteta bors de sfecla dres
PrinteazaReteta bors de sfecla dres din: sfecla, cartofi, smantana, morcovi, bors, ceapa, patrunjel, leustean, oua, sare, piper.
- 1 kg sfeclă roşie
- 2 cartofi mari
- 80 g smântână
- 2-3 morcovi
- 1 l borş de putină
- 2 cepe
- câte 1 legătură pătrunjel şi leuştean
- 2 ouă
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli legumele şi le cureţi. Tai fideluţă morcovii, ceapa şi sfecla şi le pui la fiert într-un litru de apă rece, cu puţină sare.
Separat, fierbi borşul şi îndepărtezi spuma care se formează.
După ce sfecla s-a înmuiat, pui cartofii tăiaţi felii, apoi borşul fierbinte, sare şi piper după gust. Continui fierberea pentru &0 de minute, la foc mic.
Baţi ouăle cu smântână şi puţină sare. Dregi ciorba cu ouăle şi smântână, în prealabil bătute împreună cu un polonic de supă şi puţină sare. Le torni în fir subţire în ciorbă, amestecând uşor.
Speli leuşteanul şi pătrunjelul, le tai fin şi le presari deasupra porţiilor, cu puţin timp înainte de a consuma porţiile de ciorbă, pentru a-şi păstra vitaminele.
Reteta bors de sfecla dres
Pofta buna!