Supa de varza dulce cu carnati
PrinteazaSupa de varza dulce cu carnati din: varza, ciuperci, carne de porc, carnati, usturoi, cuisoare, nucsoara, chimen, boia, ceapa, mere, sare, piper.
- 1 kg varză dulce
- 50 g ciuperci uscate
- 250 g carne de porc afumată
- 2-3 cârnaţi afumaţi
- 2 căţei de usturoi
- 2 cuişoare
- 1/4 linguriţă nucşoară
- 2 foi de dafin
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- boia iute
- 1 ceapă
- 2 mere mici
- piper negru măcinat
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în cuburi şi o fierbi la foc mediu, în 2 1/2 litri de apă sărată, îndepărtând spuma formată la început.
Cureţi şi speli legumele. Când carnea e aproape fiartă, toci varza şi o fierbi la foc mediu, împreună cu usturoiul zdrobit, ciupercile uscate, nucşoara, frunzele de dafin, seminţele de chimen zdrobite, cuişoarele şi piper după gust.
Adaugi pe rând merele spălate şi ceapa decojită.
După circa 20 de minute de fierbere, pui în oală câr-naţii, în prealabil rumeniţi într-o tigaie fără grăsime.
Presari boia iute, după gust şi continui fierberea 10 minute.
Scoţi merele şi ceapa fierte şi serveşti supa alături de crutoane din pâine integrală, simple sau aromate.
Supa de varza dulce cu carnati
Pofta buna!