Snitel de vita crocant

Printeaza

Snitel de vita crocant din: fripturi de vita, faina, boia, oua, pesmet, unt, ulei de masline, lamaie.

Ingrediente:Snitel_de_vita_crocant

  • 5 fripturi (steakuri) de vită, tăiate subţire
  • 50 g de făină
  • 2 linguriţe de boia
  • 2 ouă, bătute uşor
  • 250 g de pesmet
  • 5 linguriţe de unt
  • 5 linguriţe ulei de măsline
  • felii de lămâie, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se întinde folie alimentară pe un tocător, se pun fripturile deasupra şi se acoperă cu folie alimentară. Se bate carnea cu un făcăleţ, ca să se frăgezească şi să se subţieze.

Pe o farfurie, se amestecă făina cu boiaua, sare şi piper. Se pun ouăle şi pesmetul pe alte două farfurii, apoi se dă carnea prima dată prin făină, apoi prin ou şi, la final, prin pesmet.

Se încing o linguriţă de unt şi o linguriţă de ulei într-o tigaie mare, apoi se prăjeşte fiecare şniţel câte un minut pe fiecare parte, până ce pesmetul devine auriu şi crocant.

Se serveşte cu felii de lămâie, salată şi varză acră, după gust.

Snitel de vita crocant

Snitel_de_vita_crocant

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.