Madlene cu miere si vanilie
PrinteazaMadlene cu miere si vanilie din: faina, zahar, unt, ou, miere, vanilie.
- 100 g de făină normală, plus extra pentru presărat
- 100 g de zahăr fin
- 100 g de unt topit
- 1 ou întreg, albuşul separat de gălbenuş, plus încă 1 albuş
- 1 lingură de miere lichidă
- 1 linguriţă extract de vanilie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se unge cu unt o formă de madlene cu 12 găuri (sau se pot folosi forme de tarte mici) şi se presară cu făină.
Se amestecă făina şi zahărul într-un bol. Se pun untul, gălbenuşul, mierea şi vanilia într-un alt bol şi se bat cu o furculiţă.
Se bat albuşurile spumă. Se amestecă compoziţia cu unt, zahărul şi făina, apoi se încorporează albuşurile în două tranşe, folosind un tel.
Se toarnă amestecul în forme de madlene; se coc 10-12 minute până ce prind o culoare auriu-maronie şi sunt ferme la atingere.
Se lasă la răcit în forme câteva minute, apoi se scot şi se lasă la răcit pe un grătar de sârmă. Se presară cu zahăr pudră înainte de servire.
Madlene cu miere si vanilie
Pofta buna!