Fenicul prajit cu rosii si masline
PrinteazaFenicul prajit cu rosii si masline din: cartofi, fenicul, ulei de masline, rosii, masline.
- 500 g de cartofi noi
- 3 bulbi mari de fenicul
- 2 linguri ulei de măsline
- 250 g de roşii cherry tăiate pe jumătate
- 50 g de măsline negre mici
Mod de preparare:
Se fierb cartofii cam 8 minute, până devin fragezi.
Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5.
Se taie feniculul în sferturi, apoi se îndepărtează miezul tare. După care se taie felii şi se pune într-o tavă, împreună cu uleiul de măsline, sare şi piper.
Se amestecă şi se dă la cuptor 20-25 de minute până începe să se înmoaie. Se adaugă roşiile, măslinele şi cartofii şi se amestecă bine.
Se mai lasă tava în cuptor 10-15 minute, până ce feniculul devine fraged, un pic crocant. Se răstoarnă într-un vas cald pentru servit.
Fenicul prajit cu rosii si masline
Pofta buna!