Painisoare cu urda si marar
PrinteazaPainisoare cu urda si marar din: faina, drojdie, apa, urda, marar, untura, smantana, oua, sare.
- 500 g făină
- 20 g drojdie proaspătă
- 200 ml apă
- 400 g urdă de oaie sau de capră
- 1 legătură mărar verde
- 100 g untură sau 50 ml ulei
- 100 g smântână
- 2 ouă
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
In apa călduţă, dizolvi drojdia şi 1 linguriţă de făină. Laşi maiaua să crească timp de 20 de minute, într-un loc cald şi ferit de curent.
Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui maiaua crescută. Când maiaua a crescut, o încorporezi în făină împreună cu smântână, sarea şi untura.
Frămânţi aluatul timp de 30 de minute, după care îl presari cu puţină făină, îl acoperi cu un şervet şi îl laşi să crească pentru o oră, la cald.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie de 1 cm grosime, pe care o ungi cu urda amestecată cu 1/2 legătură mărar tocat fin, 1 ou bătut şi puţină sare.
Pliezi aluatul în două, îl întinzi din nou cu sucitorul si tai rondele pe care le ungi cu oul ramas, le asezi intr-o tava si le coci in cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
Pentru aspect, poţi să presari şi susan. Serveşti pâinisoarele cu mărar verde.
Painisoare cu urda si marar
Pofta buna!