Budinca de cozonac cu stafide

Printeaza

Budinca de cozonac cu stafide din: cozonca, unt, oua, lapte, zahar, stafide, esenta de rom, gem, unt, margarina.

 

Ingrediente:Budinca_de_cozonac_cu_stafide

  • 300 g cozonac uscat
  • 130 g unt
  • 6 ouă
  • 50 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 50 g stafide
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 50 g gem de portocale sau de caise
  • 1 lingură unt şi margarină pentru formă

 

Mod de preparare:

Cu 3 ore înainte de preparare, înmoi stafidele în esenţa de rom diluată cu apă călduţă cât să le acopere.

Mărunţeşti cozonacul uscat până obţii un pesmet măi mate, pe care îl stropeşti cu laptele.

Freci spumă untul cu zahărul şi gălbenuşurile. Adaugi stafidele scurse, pesmetul de cozonac şi albuşurile bătute spumă tare.

Torni compoziţia într-o formă unşi cu unt şi tapetată cu făină şi o coci timp de 30-35 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. Când este gata, o răstorni pe un platou.

O decorezi cu gemul şi, eventual, cu frişcă. O serveşti caldă, dar este delicioasă şi rece.

Budinca de cozonac cu stafide

Budinca_de_cozonac_cu_stafide

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Budinca cu migdale dulci

Cum se Prepara Budinca din cozonac (VIDEO)

Budinca din cozonac: Cum se Prepara Budinca din cozonac:   Pofta buna! Poate te intereseaza si: Budinca de cozonac cu stafide Budinca de cozonac cu stafide din: cozonca, unt, oua, lapte, zahar, stafide, esenta de rom, gem, unt, margarina. Ingrediente: 300 g cozonac uscat 130 g unt 6 ouă 50 ml lapte 100 g zahăr […]

 

 

Budinca de cozonac cu mere

Budinca de cozonac cu mere din: cozonac, suc de fructe, vin rosu, mere, scortisoara, nuci, zahar tos, unt si smantana. Ingrediente: 12 felii de cozonac (uscate, vechi de 2-3 zile) 100 ml suc de fructe 100 ml vin rosu 4-5 mere 1 lingurita scortisoara 50 g nuci zdrobite 2 linguri zahar tos 1 lingura unt […]

Budinca de cozonac cu rom

Budinca de cozonac cu rom

Budinca de cozonac din: cozonac, oua, zahar, lapte, stafide, esenta de rom, scortisoara. Ingrediente: 300 g cozonac 3 ouă + 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 375 ml lapte 100 g stafide 1 lingură esenţă de rom scorţişoară   Mod de preparare: Ungi o formă cu unt şi o tapetezi cu hâr- ftie de copt. Tai […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.