Gogosi dietetice la cuptor

Printeaza

Gogosi dietetice la cuptor din: faina, drojdie, lapte, unt, zahar, ou, sare.

Ingrediente:Gogosi_dietetice_la_cuptor

  • 320 g făină
  • 14 g drojdie proaspătă
  • 5-6 g drojdie uscată
  • 120 ml lapte integral
  • 20 g unt pentru compoziţie
  • 50 g zahăr puvă
  • 1 ou
  • esenţă de vanilie
  • coajă de lămâie
  • un vârf de cuţit de sare
  • unt topit
  • 2 linguri lapte
  • 5 linguri zahăr pudră

 

 

Mod de preparare:

Pentru început, încălzeşti laptele, apoi adaugi zahărul pudră şi untul, amestecând încontinuu, până când acestea se topesc. Iei laptele de pe foc şi îl laşi să se răceas­că.

Intre timp, amesteci făina cu sarea, cu drojdia, apoi faci o scobitură în mijlocul acestor ingrediente şi pui aici oul, laptele călduţ, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie.

Frămânţi aluatul rezultat timp de 5 minute, până când devine elastic şi omogen. Acoperi vasul cu un şervet şi laşi aluatul la dospit aproximativ 1 oră, timp în care îşi va dubla volumul.

După scurgerea timpului, presari făină pe blatul de lucru şi tapetezi cu hârtie de copt tava în care vei coace gogoşile. Intinzi aluatul cu sucitorui, astfel încât să rezulte o foaie de aproximativ 1,5 cm gro­sime.

Pentru a decupa gogoşile din aluat, poţi folosi forme rotun­de sau un pahar. Decupezi cercuri pe care le aşezi în tava de copt. Acoperi tava cu un prosop, pentru ca aluatul să mai crească.

Intre timp, încălzeşti cuptorul. După ce au crescut, ungi gogoşile cu două linguri de lapte şi intro­duci tava în cuptor, la foc mediu, timp de 10 minute.

Odată rume­nite, scoţi gogoşile din cuptor, le pui pe farfurie şi le serveşti cu sau fără zahăr pudră.

Gogosi dietetice la cuptor

Gogosi_dietetice_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.