Cosulete aperitiv
PrinteazaCosulete aperitiv din: branza, oua, mascarpone, cascaval, parmezan, telemea, sare, nucsoara, unt, lapte, faina.
- 100 g brânză dulce
- 8 ouă
- 350 g mascarpone
- 200 g caşcaval ras
- 100 g caşcaval afumat ras
- 100 g parmezan
- 50 g telemea
- sare
- piper
- nucsoara
- 200 g făină, amestecată cu 4 g praf de copt
Pentru sosul bechamel:
- 50 g unt
- 300 ml lapte
- 1 lingură făină
- 100 g mozzarella
Mod de preparare:
Spumezi 250 g mascarpone şi adaugi gălbenuşurile, pe care le baţi cu sare, nucşoară şi piper. Amesteci cu făină şi faci o pastă, la care adaugi brânzeturile tăiate cubuleţe sau rase. Baţi spumă tare şi astfel se amestecă toate.
Pasta o pui în 24 de forme-coşuleţ, pe care le dai la cuptorul încălzit la 180 de grade şi le laşi aproximativ 30 de minute. Când sunt calde încă, pui deasupra sos Bechamel, făcut din 50 g unt, 300 ml lapte, 1 lingură rasă de făină, în care topeşti 100 g mozzarella.
Cu poşul ornezi cu o pastă de brânză, făcută din 100 g mascarpone şi 100 g brânză dulce, sare şi praf de piper alb. Presari apoi diferite seminţe: de susan, de in, de chimion.
Cosulete aperitiv
Pofta buna!