Raita de castraveti
PrinteazaRaita de castraveti din: castravete, smantana, iaurt, coriandru, menta, ardei, sare, piper, seminte, coriandru, menta.
- 1 castravete de salată
- 200 g smântână grasă
- 200 g iaurt
- 4 linguri de creme double
- 1/2 de legătură de coriandru
- 1/2 de legătură de mentă
- 2 ardei iuţi verzi
- 1 ardei iute roşu
- sare
- piper
- 1 lingură de seminţe de chimion
- 1 lingură de seminţe de muştar
- 1 lingură de seminţe de coriandru
- 1 lingură de seminţe de chimen negru
- coriandru şi mentă pentru ornat
Mod de preparare:
Castravetele se spală, se şterge de apă, se curăţă şi se taie cuburi.
Smântână, iaurtul şi creme double se amestecă şi se adaugă peste castravete, alături de verdeţurile spălate, uscate şi tocate mărunt. Ardeii iuţi se spală, se taie în jumătate pe lung, se curăţă de seminţe, se taie fâşii şi se adaugă la restul ingredientelor.
Compoziţia se condimentează cu sare şi piper şi se lasă circa 20 de minute la frigider, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Condimentele rămase se călesc într-o tigaie fără grăsime, până când seminţele încep să miroasă şi să crape, fa final, se adaugă peste dip, care se serveşte ornat cu frunze de coriandru şi de mentă.
Raita de castraveti
Pofta buna!