Raita cu spanac

Printeaza

Raita cu spanac din: spanac, salote, usturoi, ghimbir, rosii, ulei, coriandru, boia, iaurt, sare.

Ingrediente:Raita_cu_spanac

  • 800 g frunze de spanac
  • 4 şalote
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ghimbir proaspăt tocat
  • 4 roşii cherry
  • 3 linguri de ulei
  • câte 1 lingură de praf de coriandru şi de boia
  • 1 legătură de coriandru
  • 200 g iaurt natural
  • 3 linguri de creme double
  • 1 linguriţă de sare
  • 200 g perle de brânză pentru ornat

 

Mod de preparare:

Spanacul se spală, se curăţă şi se lasă la scurs. Şalotele se cojesc şi se taie cubuleţe, iar usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.

Se amestecă apoi ghimbirul cu şalotele şi usturoiul. Roşioarele se spală, se şterg şi se taie felii.

Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se sotează apoi amestecul de şalote şi usturoi. Se adaugă spanacul şi roşiile şi se condimentează totul cu praful de coriandru şi cu boiaua.

Se spală coriandrul, se taie frurizuliţele fâşii şi se încorporează. Compoziţia se lasă să fiarbă circa 4 minute la foc mic.

Se amestecă iaurtul cu creme double şi se sărează după gust. La final, spanacul se aşează porţionat în farfurii împreună cu sosul de iaurt şi se ornează cu perle de brânză.

Raita cu spanac

Raita_cu_spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.