Raita cu spanac
PrinteazaRaita cu spanac din: spanac, salote, usturoi, ghimbir, rosii, ulei, coriandru, boia, iaurt, sare.
- 800 g frunze de spanac
- 4 şalote
- 3 căţei de usturoi
- 1 ghimbir proaspăt tocat
- 4 roşii cherry
- 3 linguri de ulei
- câte 1 lingură de praf de coriandru şi de boia
- 1 legătură de coriandru
- 200 g iaurt natural
- 3 linguri de creme double
- 1 linguriţă de sare
- 200 g perle de brânză pentru ornat
Mod de preparare:
Spanacul se spală, se curăţă şi se lasă la scurs. Şalotele se cojesc şi se taie cubuleţe, iar usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.
Se amestecă apoi ghimbirul cu şalotele şi usturoiul. Roşioarele se spală, se şterg şi se taie felii.
Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se sotează apoi amestecul de şalote şi usturoi. Se adaugă spanacul şi roşiile şi se condimentează totul cu praful de coriandru şi cu boiaua.
Se spală coriandrul, se taie frurizuliţele fâşii şi se încorporează. Compoziţia se lasă să fiarbă circa 4 minute la foc mic.
Se amestecă iaurtul cu creme double şi se sărează după gust. La final, spanacul se aşează porţionat în farfurii împreună cu sosul de iaurt şi se ornează cu perle de brânză.
Raita cu spanac
Pofta buna!
Ce inseamna raita?