Rosbif cu legume
PrinteazaRosbif cu legume din: rosbif, cartofi, ceapa verde, ulei, oregano, smantana, sare, piper.
- 500 g rosbif prăjit
- 6 cartofi
- sare
- piper
- 1/2 de legătură de ceapă verde
- 3 linguri de ulei
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 150 ml smântână pentru gătit
Mod de preparare:
Rosbiful se taie felii şi se toacă foarte mărunt. Cartofii se cojesc şi se taie cuburi de 2,5 cm. Acestea se fierb apoi circa 10 minute în apă cu puţină sare. După ce au fiert, cartofii se lasă bine la scurs.
Ceapa se curăţă, se spală şi se taie inele fine. Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se sotează apoi cuburile de cartofi. După circa 5 minute, se adaugă inelele de ceapă şi se prăjesc împreună.
Se pun în tigaie feliile de rosbif împreună cu oregano, se amestecă toate ingredientele şi se asezonează cu sare şi piper. Se încorporează şi smântână pentru gătit.
Amestecul se ţine pe foc încă 5 minute, după care cartofii se zdrobesc uşor cu furculiţa. Acest preparat se potriveşte foarte bine ca garnitură la ouă poşate.
Rosbif cu legume
Pofta buna!