Reteta zilei: Pui cu cartofi dulci si piersici

Printeaza

Pui cu cartofi dulci si piersici din: ulei de masline, ceapa, pui, ghimbir, usturoi, chimen, boia, scortisoara, fulgi de ardei iute, sare, piper, piersici, cartof dulce, rosii, apa, supa de pui, masline, stafide, nuci de pin, coriandru, orez.

 

Ingrediente: 

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceasca ceapa cubulete
  • 1 piept de pui, cuburi
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • 2 lingurite de chimen măcinat
  • 1 linguriță boia
  • 1 linguriță scorțișoară
  • ½ lingurita fulgi de ardei iute zdrobit
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper negru
  • 1 cutie piersici in suc
  • 1 cartof dulce, cuburi
  • 1 cutie rosii cubulete
  • ½ cana de apa sau supa de pui
  • ½ ceasca masline fără sâmburi
  • 1 lingura stafide
  • 2 linguri nuci de pin
  • 2 linguri de coriandru proaspat tocat
  • orez, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu.

Se adaugă ceapa și carnea de pui. Gatiti, amestecand ocazional, cateva minute.

Pui cu cartofi dulci si piersici
Se amestecă intr-un bol ghimbir, usturoi, chimen, boia de ardei, scorțișoară, fulgi de ardei, sare și piper negru.

Se adauga peste carnea de pui.

Pui cu cartofi dulci si piersici

Apoi se adauga piersici, cartofi dulci, rosii, apă și măsline. Se amesteca totul împreună.

Se aduce la fierbere, se acoperă și se reduce focul la mic. Se continua fierberea la foc mic timp de 15-20 de minute.

Pui cu cartofi dulci si piersici
Se adauga stafidele înainte de servire.

Serviti pe pat de orez cu nuci de pin si coriandru.

Pui cu cartofi dulci si piersici

Pui cu cartofi dulci si piersici

Pui cu cartofi dulci si piersici

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Spaghete cu sos Alfredo și pui

Spaghete cu sos Alfredo și pui – Acest preparat combină perfect paste al dente cu un sos bogat de smântână și parmezan, completat de pui fraged și aromat. Este o alegere ideală pentru cinele în familie sau ocaziile speciale, fiind atât sățios, cât și deosebit de delicios. Prepararea acestui fel de mâncare necesită ingrediente simple, […]

Cum să Marinezi Corect Carnea de Pui

Cum să Marinezi Corect Carnea de Pui pentru Frăgezime și Suculență Desăvârșită – Marinarea corectă a cărnii de pui este esențială pentru a obține o textură fragedă și suculentă, aducând astfel un plus de savoare fiecărui preparat. Importanța Marinării Cărnii de Pui Marinarea cărnii de pui nu doar că îmbunătățește gustul, dar și frăgezește fibrele […]

 

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Ciudata combinatie de cartofi cu piersici si pui, asa arata foarte bine, dar cam ciudata …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.