Ceafa de mistret la cuptor
PrinteazaCeafa de mistret la cuptor din: ceafa de mistret, slanina afumata, usturoi, morcovi, ceapa, vin, supa de carne, unt, piper, dafin, untura, sare.
- 1,5 kg ceafă de mistreţ
- 400 g slănină afumată
- 1 căpăţână de usturoi
- 3-4 morcovi
- 3-4 cepe
- 500 ml vin alb
- 1 l supă de carne
- 50 g unt boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 2 linguri cu untură
- sare
Mod de preparare:
Spală bine carnea şi aşaz-o într-o oală în care ai pus 1 litru de apă în care ai dizolvat o lingură şi jumătate cu sare. Adaugă două foi de dafin şi 10 boabe de piper. Las-o până a doua zi.
Impănează carnea cu felii de usturoi şi de slănină. Aşază carnea într-un vas tremorezistent uns cu unt din belşug. Adaugă apoi şi untura topită puţin.
Adaugă morcovii şi ceapa tăiate mai mare, fie rondele, fie cubuleţe. Toarnă aproximativ 100 ml supă de carne, introdu vasul acoperit în cuptor şi lasă la foc mic câteva ore.
Din când în când, toarnă puţină supă dacă e nevoie. Spre final, când friptura este bine pătrunsă, stropeşte-o cu vin.
Ceafa de mistret la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/ceafa-de-mistret-la-cuptor html