Piept de pui in aspic dulce-acrisor cu portocale si kiwi
PrinteazaPiept de pui in aspic dulce-acrisor cu portocale si kiwi din: piept de pui, portocale, lamaie, kiwi, sare, piper, gelatina, maioneza.
- 800 g piept de pui
- 4 portocale
- o lămâie
- 2-3 kiwi
- sare
- un praf de piper
- 50 g gelatină
- maioneză
- kiwi pentru decor
Mod de preparare:
Se desfac toate pielitele de pe pieptul de pui, se spala, apoi se pune sa fiarba intr-o oala cu apa, sare si putin piper alb. Se ia spuma si se maiasa sa dea cateva clocote. Dupa ce a fiert, se scoate din zeama si se lasa sa se scurga intr-o sita.
Zeama in care a fiert pieptul de pui se lasa sa fiarba in continuare si se adauga felatina. Dupa 10 minute se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Intre timp se taie pieptul de pui cubulete.
Se curata portocalele, lamaia si kiwi. Doua portocale se storc, lamaia la fel si seama se pune in aspic. Daca este nevoie se mai adauga o lingura de miere astfel sa aiba gustul dulce – acrisor.
Se uda o tava cu apa si se aseaza felii de portocale, kiwi, pipetul de pui, apoi se toarna aspicul cu atentie in taca si se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu felii de portocale si maioneza.
Poftă bună!