Chec cu dragoste
PrinteazaChec cu dragoste din: unt, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, praf de copt, sare, lapte, colorant, zahar pudra.
Ingrediente:
Pentru aluat: (faci 2 aluaturi)
- 20 g unt la temperatura camerei
- 250 g zahăr
- 5 ml esenţă de vanilie
- 2 ouă mari
- 500 g (2 căni) făină
- 10 g praf de copt
- 1g sare
- 125 ml lapte
- 25 de picături de colorant alimentar roşu
Pentru glazura:
- 375 ml zahăr pudră
- 40 ml lapte
- 5 g unt topit
- 2 ml esenţă de vanilie
Mod de preparare Chec cu dragoste:
Preîncălzeşte cuptorul la 190°C. Unge cu margarina şi tapetează cu făină o formă medie de chec. Pentru blatul roşu, bate untul cu zahărul până devine cremos.
Adaugă esenţa de vanilie şi ouăle, pe rând. Separat, amestecă ingredientele uscate, apoi încorporează-le în compoziţia de unt, alternativ cu laptele. Adaugă colorantul şi amestecă bine.
Toarnă aluatul în forma de chec şi coace 20-25 minute, sau până este gata. Lasă-l să se răcească bine, apoi congelează-l până se întăreşte. Cu ajutorul unei forme decupează inimioare.
Pregăteşte un alt aluat, din aceleaşi ingrediente, adăugând 125 ml lapte şi fără colorant. Toarnă suficient aluat alb în formă, până acoperi baza. Aşază inimioarele una lângă alta, într-un singur rând, cu vârful în sus. Cu grijă, toarnă aluatul rămas, în jurul inimioarelor şi deasupra.
Coace timp de 25 minute, sau până este gata. Acoperă cu o planşetă de lemn, dacă inimoarele tind să iasă afară. Lasă să se răcească, apoi scoate checul din formă.
Pentru glazură, amestecă toate ingredientele până se omogenizează. Toarnă deasupra checului şi lasă să se răcească.
Pofta buna!