Salata cu pui si taitei de orez
PrinteazaSalata cu pui si taitei de orez din: taitei de orez Thai, morcov, castravete, salata verde, menta, carne de pui, seminte de susan, ghimbir, ardei iuti, otet, sos de soia, ulei vegetal, ulei de susan.
- 150 g tăiţei de orez Thai
- 1 morcov mare sau 2 mai mici, curăţaţi
- 1/2 castravete, feliat
- 1 salată verde, mică
- 4-6 frunze de mentă proaspătă
- 250 g carne de pui fiartă, tocată
- 2-3 linguriţe cu seminţe de susan, prăjite
Pentru dressing:
- 1 lingură plină cu ghimbir proaspăt, ras
- 1 -2 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe
- câte 1 lingură cu oţet de vin, sos de soia, ulei vegetal şi ulei de susan
Mod de preparare:
Intr-o farfurie adâncă pune tăiţeii şi toarnă apă fiartă cât să-i acopere. Lasă-i 15 minute, amestecând din când în când cu o furculiţă. Taie morcovii în fâşii foarte subţiri, pune-i într-un castron şi adaugă feliile de castravete.
Pentru dressing, amestecă ghimbirul cu 1 ardei iute, tăiat mărunt. Adaugă oţetul, sosul de soia şi uleiul. Scurge tăiţeii, apoi dă-i prin jet de apă rece şi scurge-i din nou. Adaugă morcovii şi castravetele şi jumătate din cantitatea de dressing.
Amestecă bine, apoi adaugă frunzele de salată şi miezul acestora tăiatîn sferturi, frunzele de mentă şi amestecă uşor. Transferă salata pe un platou. Presară deasupra carnea şi dressingul rămas.
Decorează cu frunze de mentă, 1 chilii feliat şi seminţe de susan.
Pofta buna!