Pulpe de pui cu cartofi dulci si sos

Printeaza

Pulpe de pui cu cartofi dulci si sos din: sos de soia, lime, usturoi, pulpu de pui, cartofi, ulei, fulgi de chilli, ceapa, ardei iute, otet, patrunjel, coriandru.

Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri cu sos de soia
  • sucul de la 3-4 lime (6 linguri)
  • 1 căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit
  • 8 pulpe de pui
  • 4 cartofi dulci, medii, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii
  • 2 linguri cu ulei de măsline

sosul chimichurri:

  • 1 linguriţă cu fulgi de chilii
  • 1 ceapă eşalotă, curăţată şi tăiată mărunt
  • 1 ardei iute verde, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 2 linguri cu oţet de vin roşu
  • aprox. câte 2 linguri cu pătrunjel proaspăt şi coriandru proaspăt, tăiate mărunt

 

Mod de preparare:

Intr-o farfurie adâncă, amestecă sosul de soia cu sucul de lime, usturoiul şi puţin piper măcinat. Adaugă sare după gust.

Trece pulpele prin acest amestec. Acoperă-le şi lasă-le la rece 20-30 minute.

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Stropeşte feliile de cartofi cu 1 lingură cu ulei de măsline, împrăştie-le într-o tavă şi coace-le 45-50 minute.

Scoate pulpele din marinată, pune-le într-o altă tavă şi stropeşte-le cu uleiul rămas.

Coace-le în cuptor, împreună cu cartofii, timp de 40-45 minute, ungându-le des cu marinată, până când au devenit maronii şi s-au pătruns.

Pentru a face sosul chimichurri, amestecă fulgii de chilii cu ceapa, ardeiul iute verde, uleiul, oţetul şi ierburile.

Serveşte pulpele cu garnitură de cartofi şi sos.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Supa de linte cu cartofi dulci si curry

Supa de linte cu cartofi dulci si curry din: ulei de rapita, ceapa, usturoi, ghimbir, curry, sare, piper, rosii, linte, supa de legume sau apa, lapte de cocos, cartofi dulci, dovlecel, fasole pastai, coriandru sau patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de ulei de rapiţă 1 ceapă medie, tocată 3 căţei de usturoi, mărunţiţi 1 lingură de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.