Ciorba din Tara Motilor
PrinteazaCiorba din Tara Motilor din: varza, carne de porc afumata, ceapa, usturoi, faina, marar, lapte acru, sare, ulei.
Ingrediente:
- 1 varză mică
- 500 g carne de porc afumată
- 1 ceapă
- 3-4 căţei de usturoi
- 2 linguri făină
- 1 legătură mărar
- 0,5 I lapte acru
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert cu apă rece. Speli varza, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le căleşti împreună. în alt vas rumeneşti puţin făina în ulei, stingi cu o cană de apă, dai într-un clocot şi torni sosul peste varză.
Amesteci, apoi răstorni totul în oala cu carne care fierbe. Potriveşti de sare, torni laptele acru şi mai dai ciorba în câteva clocote.
La final adaugi mărarul şi usturoiul tocate.
Pofta buna!