Ciolan de porc in aspic cu muraturi
PrinteazaCiolan de porc in aspic cu muraturi din: ciolan de porc, gelatina, oter, sare, piper, dafin, morcovi, catraveti, ardei, patrunjel.
- un ciolan de porc afumat
- 45 g gelatină
- 50 ml oţet de mere
- un vârf de linguriţă de sare
- piper praf şi boabe
- două foi de dafin
- 4-5 morcovi acri s
- 8 castraveciori acri
- 2 ardei verzi
- pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Se spala ciolanul de porc si se pune la fiert intr-o oala cu putina sare si apa pana se inmoaie. Cand se raceste, se curata de sorici si pielite si se taie cubulete. Se parat se curata morcovii si se pun sa fiarba in apa cu sare. Ardei se taie rondele. Se oparesc cateva minute, apoi se lasa sa se scurga.
Castraveciori si morcovii murati se scot de la borcan si se trec prin câteva jeturi de apă rece, apoi se taie rondele şi se lasă să se scurgă de saramură într-o sită. Intr-o oală se pune apă, sare, piper, foile de dafin şi 2-3 căţei de usturoi şi se lasă să fiarbă în câteva clocote.
După aceea, se adaugă gelatina. Ca să fie limpede zeama, se strecoară de 2-3 ori printr-o sită deasă. Intre timp, se clătesc formele de aspic cu apă rece. Se pun pe margine morcovii tăiaţi în diferite forme, un rând de castraveciori rondele, cubuleţele de ciolan şi tot aşa.
După ce s-au aranjat toate, se toarnă aspicul şi se lasă să se răcească. Se răstoarnă pe un platou, se ornează cu pătrunjel verde şi se serveşte cu alte aperitive.
Poftă bună!
Foarte, foarte bun!
O nebunie este reteta asta