Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale

Printeaza

Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale din: piept de curcan, ciuperci, marar, patrunjel, rozmarin, ceapa, sare, piper, pesmet, usturoi, bacon, unt, vin, miere, migdale. O reteta gustoasa potrivita pentru orice ocazie.

Poate te intereseaza si:

Ingrediente:Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale

  • un piept mare de curcan
  • 500 g ciuperci
  • o legatura de marar
  • o legatura pattrunjel
  • rozmarin
  • 2-3 cepe
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri pesmet
  • o capatana de usturoi
  • 3-4 felii de bacon
  • 50 g unt
  • un pahar de vin
  • o lingurita de miere
  • 100 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Se spala bine pieptul de curcan, se cresteaza, se condimenteaza in interior si pe deasupra cu sare si piper, se presara rozmarin macinat, se acopera cu un capac sau se infasoara in folie si se lasa 30 de minute la frigider.

Separat, se pregatesc ciupercile, se curata si se spala, apoi se toaca marunt.

Ceapa se curata si se toaca solzisori, se pune la calit impreuna cu ciupercile, sarea si piperul si se lasa pana scade zeama si capata consistenta unei tocanite.

Se toaca mararul si patrunjelul si se pune peste ciuperci, apoi pesmetul si cascavalul ras.

Se amesteca bine si se lasa cateva minute sa se raceasca pentru a umplu pieptul de curcan. Tava se tapeteaza cu pesmet si unt.

Se scoate pieptul de la rece, se unge cu unt si cu miere in interior si pe exterior si se umplue cu crema de ciuperci, se prinde cu scobitori la un cap si la celalat sa nu curga.

Se presara pe tot pieptul fulgi de migdale si se baga la cuptor la 120 C.

Se lasa sa se rumeneasca pe toate partile, iar la sfarsit, cu 20 de minute inainte, se lasa sa se raceasca si se feliaza cu grija sa nu se rupa.

Se serveste cu salata sau cu garnitura de cartofi copti.

Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale

piept_de_curcan_umplut_invelit_in_fulgi_de_migdale

Poftă bună!


Poate iti place si:

Curcan cu cartofi la cuptor

Piept de curcan cu ardei copti

Piept de curcan cu ardei copti din:piept de curcan, lamaie, ulei, unt, sare, piper, zahar, boia, cimbru, ardei, salata, otet. Ingrediente: 800 g piept de curcan o lămâie 3-4 linguriţe ulei de măsline 50 g unt sare grunjoasă  piper măcinat o lingură zahăr  o linguriţă boia iute  cimbru uscat 2-3 linguriţe coniac un kg ardei […]

Farfale cu piept de curcan

Farfale cu piept de curcan

Farfale cu piept de curcan din: piept de curcan, farfale, ciuperci, patrunjel, unt, ulei, sare, piper, vin, pesmet, cimbru. Ingrediente: 800 g piept de curcan 400 g farfale 200 g ciuperci o legătură pătrunjel 100 g unt 2-3 linguri ulei de floarea- soarelui sare piper 100 ml vin dulce o lingură pesmet cimbru uscat   […]

Piept de curcan umplut cu prune uscate

Piept de curcan umplut cu prune uscate

Piept de curcan umplut cu prune uscate din: piept de curcan, prune uscate, cuisoare, ceapa verde, unt, pesmet, sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g prune uscate 4 cuişoare 1 legătură de ceapă verde 150 g unt 25 g pesmet sare   Mod de preparare: Scoate sâmburii de la prune, taie-le felii şi pune-le […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu pieptuld e curcan, arata bine si chiar merita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.