Tuspais cu carne de porc
PrinteazaTuspais cu carne de porc: dovlecel, carne de porc, usturoi, marar, rosii, faina, lapte, ulei, dafin, sare, piper.
- l dovlecel mare
- 1 kg carne de porc
- 5-6 căţei de usturoi
- 1 legătură mărar
- 4-5 roşii
- 4 linguri făină
- 11 lapte acru
- 100 ml ulei
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi dovlecelul de coajă, îl tai în jumătate pe lungime, îl cureţi de seminţe (dacă e nevoie) şi-l dai pe răzătoarea mare. Presari sare şi piper după gust şi laşi dovlecelul să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi ceapa şi usturoiul, tai ceapa solzişori, toci usturoiul, le căleşti în ulei până devin lucioase, după care pui dovlecelul presat.
Adaugi foile de dafin, torni apă cât să cuprindă legumele şi laşi să fiarbă înăbuşit. Tai carnea bucăţi, o prăjeşti în ulei, torni putină apă, pui sare si piper după gust si lasi să se înăbuşească pe foc mic. După ce s-a înmuiat dovlecelul, adaugi lapte acru şi laşi să fiarbă în continuare.
Amesteci făina cu laptele acru rămas şi-l adaugi în cratiţă peste dovlecel împreună cu carnea prăjită şi roşiile decojite şi tocate. Laşi să dea în câteva clocote, apoi dai deoparte de dovlecei cratiţa şi presari mărarul tocat.
Pofta buna!
Foarte buna reteta de tuspais