Portofele cu struguri
PrinteazaPortofele cu struguri din: faina, lapte, margarina, ulei, sare, struguri, esenta de rom, branza de vaci, oua, zahar pudra, scortisoara.
Ingrediente aluat :
- 400 g făină
- 1 cană lapte
- 1 pachet margarină
- 2 linguri ulei
- sare
Ingrediente umplutură :
- l strugure alb
- 1 strugure roşu
- 1 lingură de esenţă de rom
- 150 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 linguri ulei
- scorţişoară
Mod de preparare:
Opreşti 5 linguri de făină şi apoi restul cantităţii o amesteci cu laptele cu uleiul. Pui un praf de sare şi frămânţi un aluat din care întinzi o foaie potrivit de groasă.
Tai margarina cubuleţe şi o amesteci cu cele 5 linguri de făina şi întinzi amestecul peste foaia de aluat. împătureşti apoi foaia în 3 şi încă o dată în trei şi o dai la frigider pentru cel puţin 12 ore.
A doua zi pregăteşti umplutura. Speli şi scoţi sâmburii boabelor pe care le amesteci cu brânza de vaci, 2 ouă, esenţa de rom, zahărul pudră şi scorţişoara. împărţi aluatul în 3 şi din fiecare întinzi câte o foaie.
Decupezi bucăţi rotunde cu ajutorul unei farfurioare de tort. Pe fiecare cerc pui câte 2 linguri de umplutură, aşezi parte peste parte şi presezi marginile cu o furculiţă. Ung portofelele cu oul bătut, le presari cu scorţişoară, zahăr şi le dai la cuptor, la foc potrivit.
Pofta buna!