Vinete umplute cu carne de vita

Printeaza

Vinete umplute cu carne de vita din: vinete, carne tocata de vita, ceapa, gogosari, cartof, oua, bulion, marar, patrunjel, rosie sare, piper, ulei.

Ingrediente:Vinete umplute cu carne de vita

  • 3 vinete grase
  • 500 g carne tocată de vita
  • 3 cepe mari
  • 1/2 gogoşar
  • 1 cartof
  • 2 ouă
  • 1 lingură bulion
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 roşie
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le pui întregi în apă clo­cotită, le clocoteşti 5 minute, apoi le scoţi, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Le tai apoi în jumătate pe lungime, le scoţi miezul şi le pui deoparte până pregăteşti umplutura.

Cureţi 2 cepe, le tai mărunt, le căleşti în ulei încins, adaugi gogoşarul tocat, camea şi înăbuşi totul pe foc mic picurând din când în când puţină apă caldă. Toci miezul a două vinete, îl adaug în cratiţă peste came, mai tomi puţină apă şi le mai laşi pe foc 10 minute, amestecând din când în când.

Pui şi cartoful fiert şi pasat, dai compoziţia deoparte şi după ce s-a răcit pui ouăle bătute, toată verdeaţa tocată, sare, piper după gust. Umpli jumătăţile de vinete cu această compoziţie şi le aşezi într-o tavă până pregăteşti sosul.

Tai mărunt ceapa rămasă, o căleşti în ulei împreună cu miezul de vinete rămas, pui bulionul şi potriveşti de sare şi piper.

Când toate s-au înmuiat, treci sosul prin sită şi-l tomi peste vinetele umplute din tavă, le decorezi cu câte o felie de roşie, le înăbuşi pe aragaz 5 minute, apoi le dai la cuptor pentru 45-50 de minute. La final presari puţin pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.