Friptura de porc in sos de mustar – Reteta delicioasa
PrinteazaFriptura de porc in sos de mustar din: file de porc, ulei de masline, ceapa, zahar, busuioc, patrunjel, mustar, smantana, suc de lamaie, sare, piper.
- 500 g file de porc
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de măsline
- 200 g ceapă
- 1 lingură zahăr
- 1 legătură busuioc
- 1 legătură pătrunjel
- 3 linguri muştar
- 150 ml supă instant de legume
- 150 g smântână
- 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge, se condimentează, se prăjeşte în ulei.
Se curăţă ceapa, se adaugă în tigaie, se prăjeşte puţin. Se presară zahăr şi se lasă să se caramelizeze.
Se spală busuiocul şi pătrunjelul, se scutură, se toacă mărunt şi jumătate din cantitate se amestecă împreună cu muştarul.
Carnea se unge cu compoziţia de muştar şi verdeaţă şi se toarnă supa. Se înăbuşă 10 minute.
Restul de verdeaţă se amestecă împreună cu smântână şi sucul de lămâie.
Carnea se ia din tigaie, se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă să stea 5 minute.
Amestecul de verdeaţă şi de smântână se înglobează în zeama de la fiert şi se condimentează cu sare şi piper.
Se aranjează pe farfurie cu paste.
Friptura de porc in sos de mustar
Pofta buna!