Galuste cu sos de rosii
PrinteazaGaluste cu sos de rosii din: gris, sare, zahar, lapte, oua, rosii.
Ingrediente:
- 200 g griş
- 1 sare
- 1 linguriţă zahăr
- 1 l lapte
- 100 g unt
- 2 ouă
- 3 roşii
Mod de preparare:
Fierbi laptele cu 50 g de unt şi un praf de sare şi când clocoteşte pui grisul în ploaie şi laşi până se îngroaşă. După ce a fiert şi s-a răcit adaugi în grisul cu lapte ouăle bătute, apoi iei cu lingura din compoziţie şi formezi găluşte pe care le fierbi în apă clocotită cu sare.
Cât timp fierbi găluştele, opăreşti roşiile, le decojeşti, le mărunţeşti şi le pui la fiert cu un praf de sare şi zahăr. Când găluştele s-au ridicat la suprafaţa apei sunt gata. Le scoţi pe o farfurie, le stropeşti cu untul rămas topit şi cu sosul de roşii.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- galuste cu sos de rosii