Calcan cu kaizer si cartofi
PrinteazaCalcan cu kaizer si cartofi din: cartofi, castravete, supa, maioneza, piper, kaizer, cimbru, patrunjel, calcan, faina, sare, ceapa, lamai, ulei.
- 750 g cartofi
- 1/2 castravete de seră
- 125 ml supă
- 125 g maioneză
- piper
- 150 g kaizer afumat
- 2 fire cimbru
- pătrunjel
- 4 calcani
- 2 linguri făină
- sare
- 1 legătură ceapa
- 2 lămâi
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în apă cu sare 20 minute. Castravetele se taie bucăţi. Se încălzeşte supa şi se amestecă în maioneză. Se adaugă sare şi piper.
Se scurg cartofii, se decojesc şi se lasă să se răcorească. Se taie bucăţi şi se amestecă împreună cu castraveţii şi sosul de salată. Ceapa se taie rondele; se amestecă în salată, împreună cu sucul de la 1 lămâie.
Kaizerul se taie cubuleţe. Pătrunjelul se toacă. Kaizerul se prăjeşte în tigaie; se adaugă cimbru şi pătrunjel şi se lasă puţin înăuntru. Se scoate şi se pune la păstrare.
Se sărează peştele, se piperează şi se dă prin făină. Se prăjeşte 6 minute pe fiecare parte. Se aşază pe farfurii cu kaizer, salata de cartofi şi lămâie.
Calcan cu kaizer si cartofi
Pofta buna!