Rulada de spanac cu branza si sunca
PrinteazaRulada de spanac cu branza si sunca din: spanac, oua, cascaval, branza de vaci, ricotta, sunca, usturoi, sare, piper.
- 500 g spanac fiert
- 1 ou mare
- 200 g caşcaval ras
- 200 g brânză de vaci
- 200 g brânză ricotta
- 200 g şuncă de Praga
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bate oul cu puţină sare şi piper, după gust, şi incorporează-l în spanacul fiert şi bine scurs. Amestecă şi toarnă totul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Presară deasupra caşcavalul ras şi dă tava la cuptorul încins pentru zece minute, sau până când s-a topit caşcavalul. Lasă să se răcească.
Amestecă într-un blender brânza de vaci cu ricotta şi usturoiul. întinde cu grijă peste foaia de spanac răcită. Deasupra, aşază felii de şuncă şi rulează cu grijă, folosind hârtia de copt. Când ai obţinut rulada, înfăşoar-o în folie de aluminiu şi dă-o la rece până o servesti.
Pofta buna!