Placinta creata cu spanac

Printeaza

Placinta creata cu spanac din: ulei de masline, ceapa, marar, spanac, feta, oua, piper, nucsoara, foi de placinta, unt.

Ingrediente:

  • 15 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tăiată mărunt
  • 3 linguri cu mărar, tăiat mărunt
  • 750 g spanac proaspăt, spălat şi tăiat mărunt
  • 300 g feta, mărunţită
  • 2 ouă mari, bătute
  • piper negru măcinat
  • 4 linguriţe cu nucşoară
  • 3 foi de plăcintă din comerţ
  • 60 ml unt topit

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Incălzeşte uleiul intr-o tigaie şi căleşte ceapa împreună cu mărarul, timp de 1 minut.

Lasă deoparte.

Scufundă spanacul într-o oală cu apă fiartă timp de 3 minute, scurge-l şi stoarce cât de mult lichid poţi.

Intr-un bol pune ceapa, spanacul, feta, ouăle, piperul şi nucşoara şi amestecă bine. Unge fiecare foaie de plăcintă cu unt. Unge cu unt o tavă rotundă de copt şi întinde foile.

Pune amestecul de spanac şi închide foile astfel încât să acoperi umplutura. Unge cu untul rămas şi coace plăcinta până devine aurie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.