Reteta spanakopita
PrinteazaReteta spanakopita din: foi de placinta, unt, susan, Taramasalata, unt, ceapa, usturoi, spanac, marar, patrunjel, feta, oua, sare, piper.
- 1 pachet cu foi de plăcintă
- 100 g unt topit
- 2 linguri cu seminţe de susan
- 1 tub Taramasalata, pentru a servi
Pentru umplutura:
- 1 lingură cu unt
- 4 cepe verzi, tăiate mărunt
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 600 g spanac
- 2 linguri cu mărar, tăiat mărunt
- 20 g pătrunjel, tăiat mărunt
- 200 g brânză feta, mărunţită
- 2 ouă, bătute
- are de mare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Incălzeşte untulîntr-o tigaie şi prăjeşte ceapa şi usturoiul, până devin aurii. Adaugă spanacul spălat bine şi mărarul şi căleşte-le până se înmoaie, la tigaia de pe foc şi lasă să se răcească, apoi scurge-le bine. Adaugă ierburile, feta şi ouăle. Asezonează.
Unge o foaie cu unt topit şi acoperă cu o altă foaie. Unge-o si pe aceasta cu unt. Taie aluatul obtinutîn 3, pe lungime.
Pune câte o lingură de umplutură pefiecare bandă, la 3 cm de margine şi împătureşte astfel încât să formezi un triunghi. Unge pateurile cu untşi presară seminţele de susan. Pune-le într-o tavă şi coace-le la 180°C, timp de 25-30 minute, până devin aurii.
Pofta buna!