Reteta spanakopita

Printeaza

Reteta spanakopita din: foi de placinta, unt, susan, Taramasalata, unt, ceapa, usturoi, spanac, marar, patrunjel, feta, oua, sare, piper.

Ingrediente:Reteta spanakopita

  • 1 pachet cu foi de plăcintă
  • 100 g unt topit
  • 2 linguri cu seminţe de susan
  • 1 tub Taramasalata, pentru a servi

Pentru umplutura:

  • 1 lingură cu unt
  • 4 cepe verzi, tăiate mărunt
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 600 g spanac
  • 2 linguri cu mărar, tăiat mărunt
  • 20 g pătrunjel, tăiat mărunt
  • 200 g brânză feta, mărunţită
  • 2 ouă, bătute
  • are de mare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Incălzeşte untulîntr-o tigaie şi prăjeşte ceapa şi usturoiul, până devin aurii. Adaugă spanacul spălat bine şi mărarul şi căleşte-le până se înmoaie, la tigaia de pe foc şi lasă să se răcească, apoi scurge-le bine. Adaugă ierburile, feta şi ouăle. Asezonează.

Unge o foaie cu unt topit şi acoperă cu o altă foaie. Unge-o si pe aceasta cu unt. Taie aluatul obtinutîn 3, pe lungime.

Pune câte o lingură de umplutură pefiecare bandă, la 3 cm de margine şi împătureşte astfel încât să formezi un triunghi. Unge pateurile cu untşi presară seminţele de susan. Pune-le într-o tavă şi coace-le la 180°C, timp de 25-30 minute, până devin aurii.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.