Peste si fructe de mare la wok

Printeaza

Peste si fructe de mare la wok. Ţările din Asia sunt înconjurate de mare, din acest motiv, in bucătăria asiatică, peştele şi fructele de mare joacă în mod tradiţional un rol important.

Pentru preparare la wok sunt perfecte toate tipurile de peşte oceanic şi de râu, precum şi scoicile, crevetele, homarii şi racii, şi în mod special, calmarii.

Peştele se taie în bucăţi potrivite pentru consumat, însă poate fi prăjit şi întreg. Marinate înainte de preparare, bucăţile de peşte vor fi deosebit de gustoase.

Pentru marinare se pot folosi soiuri tipic asiatice, cum ar fi sosul de peşte, de stridii, de soia sau sosul hoisin. Se poate folosi şi vinul de orez în acest scop.

In principiu, peştele şi fructele de mare pot fi combinate atât cu condimentele iuţi, cât şi cu aromele dulci acrişoare, precum şi cu legume sau cu fructe exotice, cum ar fi ananasul sau mango.

 

Peste si fructe de mare la wok

Pregătirea unui fel delicios de mâncare cu pește și fructe de mare la wok poate fi o opțiune excelentă pentru o cină rapidă și sănătoasă. Iată cum puteți face un astfel de preparat:

Ingrediente:

  • 300 g de pește (de exemplu, somon, tilapia sau cod), tăiat în bucăți mici
  • 200 g de creveți, curățați și decongelați, dacă sunt necesari
  • 200 g de midii sau scoici, curățate și spălate
  • 1 ceapă, tăiată subțire
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 ardei iute sau după gust (opțional), tăiat în fâșii subțiri
  • 1 morcov, tăiat în julienne sau rondele subțiri
  • 1 pachet mic de ciuperci, feliate
  • 1 lingură de ulei de susan sau ulei de măsline
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lingură de sos de pește (opțional)
  • Sucul de la o jumătate de lămâie sau lime
  • Sare și piper, după gust
  • 1 mână de frunze de coriandru proaspete, pentru garnitură (opțional)

Mod de preparare:

Încălziți wok-ul sau o tigaie mare la foc înalt. Adăugați uleiul de susan sau uleiul de măsline și lăsați-l să se încingă.

Adăugați ceapa, usturoiul și ardeiul iute, dacă folosiți. Soteați-le timp de 1-2 minute până când devin aromate.

Adăugați morcovii și ciupercile, și continuați să gătiți pentru încă 2-3 minute, amestecând în mod constant.

Adăugați peștele tăiat în bucăți și creveții în wok. Gătiți timp de aproximativ 3-4 minute sau până când peștele devine opac și creveții devin roz.

Adăugați midii sau scoici și gătiți timp de încă 2-3 minute, până când acestea se deschid și devin comestibile. În acest moment, puteți adăuga sosul de pește, dacă doriți.

Turnați sosul de soia și sucul de lămâie sau lime peste toate ingredientele din wok. Ajustați gustul cu sare și piper, dacă este necesar.

Amestecați totul bine, asigurându-vă că ingredientele sunt acoperite uniform cu sosurile și condimentele.

Gătiți pentru încă 1-2 minute pentru a încălzi ingredientele înainte de a servi.

Garnisiți cu frunze de coriandru proaspete, dacă doriți, și serviți imediat.

Acest fel de mâncare cu pește și fructe de mare la wok este bogat în arome și proteine, iar legumele adaugă o notă de prospețime. Poate fi servit cu orez, tăiței sau în mod individual pentru o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru cină.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.